Diş kaplama, çeşitli nedenlerle yıpranmış, kırılmış ya da çapraşık dişlerin restorasyonunda kullanılan bir yöntemdir. Renk değişikliği, kırıklar, aşınmış diş problemi vb. sorunlar bu işleme başvuru nedenlerindendir. Günümüzde pek çok kaplama materyali ve uygulama yöntemi mevcuttur.
Diş kaplama hem estetik hem de fonksiyonel bakımdan dişlerin güçlenmesini sağlayan uygulamaların genel adıdır. Bu işlem için genellikle diş kaplama için uygun hâle getirilir, ardından ağız ölçüleri alınır. Kaplama ölçülere uygun şekilde laboratuvarda hazırlanır ve yapıştırılır. Bu sayede kişiye doğal diş görünümünde, uzun ömürlü bir kaplama yapılmış olur.
Diş Kaplama Fiyat
Kaplamalar, farklı malzemelerle ve özelliklerde üretilmekte, kişiye özel yöntemlerle uygulanmaktadır. Bu nedenle diş kaplamasının maliyeti ve hastanın ödemesi gereken ücret de farklılık göstermektedir. Sıkça kullanılan kaplama çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;
Doğal dişe en yakın görüntüyü sunar. Porselen kaplamalar, dişin ön yüzeyine uygulanan ince porselen tabakalardır.
Metal içermeyen ve daha doğal bir görünüm sunan kaplama türüdür. Estetik beklentisi yüksek bölgelerde tercih edilir.
Metal alt yapının üzerine porselenin uygulandığı kaplama türüdür. Dayanıklılıkla birlikte estetiği de sunar.
Metal içermeyen ve porselenden daha dayanıklı bir malzeme olan zirkonyum kullanılarak yapılan kaplamadır.
Günümüzde estetik amaçlı dental işlemlerin başında diş kaplama işlemi gelmektedir. Doğal dişin görüntüsünü, işlevini ve sağlığını korumak amacıyla yapılan bu işlemde, çeşitli kaplama malzemesi seçenekleri bulunmaktadır. Ancak birçok kişi için en önemli konulardan biri diş kaplama fiyatları konusudur. Peki, diş kaplama fiyatını etkileyen faktörler nelerdir?
Öncelikle kullanılan kaplama malzemesi diş kaplama fiyatını doğrudan etkileyen bir faktördür. Örneğin, zirkonyum kaplamalarda fiyatlar genellikle diğer kaplama türlerine göre biraz daha yüksek olabilmektedir. Bunun sebebi, zirkonyumun estetik, dayanıklılık ve biyouyumluluk özelliklerinin üstün olmasıdır.
Diş kaplaması yapılırken, kaplamanın yapılacağı dişin konumu da fiyatı etkileyebilir. Genellikle ön dişler için yapılan kaplamalar, estetik amaçlı olduğundan, detaylı bir işçilik gerektirebilir. Bu da maliyetin biraz daha artmasına sebep olabilir.
Bununla birlikte, dişlerin rengine ve mevcut durumuna bağlı olarak kaplama öncesi bazı hazırlık işlemlerinin yapılması gerekebilir. Özellikle sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet gösteren dişlerde, bu tür ön işlemler fiyatı etkileyebilir.
Diş hekiminiz tarafından yapılacak ilk muayene, hangi kaplama türünün sizin için en uygun olduğunu belirlemek adına kritik bir adımdır. Bu süreçte diş eti sağlığı, dişlerin genel durumu ve estetik beklentiler değerlendirilir.
Sonuç olarak, diş kaplamalarının fiyatları konusunda net bir rakam vermek mümkün değildir. Bu rakamlar her hasta için farklılık gösterebilir. En doğru bilgiyi alabilmek ve hangi yöntemin sizin için en iyi olduğunu öğrenmek için diş hekimi ile iletişime geçmek önerilir.
Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Engin Ersöz, Ankara’daki kliniğinde bu alanda uygulama yapan diş hekimlerindendir. Kaplama ve restorasyon uygulamaları için, diğer diş bakım ve tedavileri için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Randevu ve bilgi almak için bize ulaşın.