Diş kaplama fiyatları kullanılan materyale, hastanın beklentisine, diş hekiminin uzmanlığına ve kliniğin bulunduğu lokasyona göre değişir. Çoğu kez estetik kaygılarla başvurulan diş kaplama işlemi, alanında uzman diş hekimlerince yapılmalıdır. Öte yandan dişin kaplamaya uygun olup olmadığı da büyük önem taşımaktadır.
Diş kaplama fiyatları diş hekiminin muayenesinin ardından hasta görüşü de alınarak belirlenebilir. Çünkü hastanın beklentisi ve materyal seçimi fiyatlandırmada önemlidir. Porselen, zirkonyum, kompozit ve lamine porselen materyaller kaplama işlemi için tercih edilmektedir. Her bir materyalin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.
Bu kaplamaların özellikleri şu şekildedir:
- Porselen Kaplamalar
Porselen kaplama doğal dişe oldukça benzediği için genelde ön dişlerdeki estetik sorunlar için tercih edilir.
- Zirkonyum Kaplamalar
Tıpkı porselen kaplama gibi doğal bir görüntü sunan zirkonyum kaplamalar dayanıklılığı nedeniyle tercih edilir.
- Kompozit Kaplamalar
Diş aralarındaki boşluk, kırık ve renk değişiklikleri için kullanılırlar. Özel bir reçine ile yapılan kompozit kaplama da doğal dişler ile oldukça uyumludur.
- Lamine Porselen Kaplamalar
Oldukça ince porselen uygulamasıdır. Dişin ön yüzeyine minimal dokunuşlar yapılır.
- Metal Porselen Kaplamalar
Genellikle alt dişlerde kullanılan metal alaşımlı porselen kaplamalardır. Dayanıklılığı nedeni ile tercih sebebidir.
Kaplama Diş Fiyatları
Diş estetiği, son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Diş kaplama fiyat seçenekleri de hastaların tercihini belirleyen en önemli faktörlerin başındadır. Kaplama dişler, estetik bir gülüşe sahip olmak isteyenler için mükemmel bir çözümdür. Ancak bu alandaki fiyatlandırmalar pek çok kişi için merak unsurudur.
Zirkon diş kaplama fiyatı en çok merak edilen konular arasındadır. Zirkonyum, dayanıklılığı ve estetik görünümü sayesinde sıkça tercih edilen bir malzemedir. Bu bakımdan daha maliyetli bir seçenek olduğu söylenebilir.
Kaplama diş nasıl olur?
Diş kaplama süreci, dişin üzerine ince bir tabaka yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Bu tabaka, dişin doğal yapısını korurken aynı zamanda estetik bir görünüm sunar. Yaprak diş kaplama ise ön dişlerde tercih edilen bir yöntemdir. İnce ve estetik bir yapıya sahip olan bu kaplamalar, doğal diş görünümünü en iyi şekilde taklit eder.
“Diş kaplama kaç TL?” sorusu, kaplama yapılacak dişlerin sayısına ve kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olarak yanıt bulur. Ön dişlere kaplama yapıldığında estetik bir görünüm elde etmek amaçlanır ve bu, fiyatları etkileyen bir faktördür.
Diş Kaplama Fiyatları 2024
Diş kaplama dişlerin üzerine uygulanan ince bir tabakadır. Dişte oluşan renk değişimleri, kırıklar, boşluklar pek çok insanı bu işleme yöneltmektedir. Dişlere estetik bir görüntü kazandırması ve hasta özgüvenini yükseltmesi bakımından diş hekimlerinin de en çok uyguladığı işlemlerden bir tanesidir.
Kaplamada hangi materyalin tercih edileceği ise diş hekiminin önerileri ve hastanın kararına bağlıdır. Diş kaplaması kişiye özel bir uygulamadır. Her insanın ağız ve diş yapısı farklı olduğu için buna uygun planlama yapılmalıdır.
Diş kaplama yapım aşamaları şöyledir:
Çürük diş kaplaması, dişteki hasarı onarmak için kullanılan bir yöntemdir. Ancak kaplama yapılabilmesi için çürüğün yayılımı ve derinliği önemlidir. Bu aşamada diş röntgeni çekilerek çürüğün durumu değerlendirilir.
Bu işlem sırasında hastaya lokal anestezi uygulanarak çürük doku dişten tamamen temizlenir. Dişin ölçüleri alınarak kaplama diş üretim süreci başlatılır. Diş hekimi, dişe geçici kaplama uygulayabilir. Bekleme sürecinde dişlerin korunması için alınan bir önlemdir. Kaplamalar hazır olduktan sonra dişe uygulanır ve sabitlenir.
Seans sayısı hastanın durumuna göre değişebilir. Ancak diş kaplaması genellikle iki seans süren bir işlemdir. İlk seansta muayene yapılır. Kaplama materyali belirlenir, renk seçilir, ölçü alınır. İkinci seansta ise dişe kaplama uygulanır.
Seans sayısı bazı durumlarda üç veya daha fazla olabilir. Kaplama işlemi sırasında hasta acı hissetmez. İşlemden sonra hafif hassasiyetler olağandır. Şiddetli ağrı hissedilmesi durumunda mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
Dişe yapılan kaplamanın bakımı iyi yapılırsa 10-15 yıl kadar kullanılabilir. Renk değişiklikleri, hasar veya kırıklar, yıpranmalar, diş altında çürükler kaplamanın çıkarılmasına neden olabilir. Kaplamalar özel yapıştırıcılarla sabitlendikleri için diş hekimi tarafından uygun yöntemlerle çıkarılması gerekir. Bu işlem lokal anestezi ile gerçekleştirilir.
Kaplama dis özel aletlerle dişten ayrılır. Dişlerin temizliği yapılır ve yeni kaplama hemen yapılmayacaksa geçici kaplama uygulanır.
Kaplama çeşitleri de kaplamanın ömrünü belirleyen faktörlerden biridir fakat diş kaplamaları doğru bakımla sağlıklı ve uzun ömürlü kullanılabilir. Doğru bakım için yapılması gerekenler şu şekildedir:
- Düzenli diş kontrolleri olası sorunları erkenden tespit etmenin en etkili yoludur.
- Ağız bakımı için dişler düzenli fırçalanmalı ve antiseptik solüsyonlarla ağız çalkalanmalıdır.
- Diş sıkma ve diş gıcırdatma sorunu varsa ek tedaviler uygulanmalıdır.
- Kaplamanın renginin değişmemesi için renkli gıdalar tüketilmemelidir.
- Uzun süreli ağrı, hassasiyet hissedilirse mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
Prof. Dr. Engin Ersöz, restoratif diş tedavilerinde uzman bir hekimdir. Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.