Diş Uyuşukluğu Ne Zaman Geçer?

Diş Uyuşukluğu Ne Zaman Geçer?

Diş uyuşukluğu ne zaman geçer?  Lokal anestezi uygulanan bölgede hissedilen bu geçici his kaybı 2-3 saat içerisinde azalmaya başlar. Çoğu bireyde 4-5 saatte tamamen kaybolan bu durum, kullanılan anestezi türü, enjeksiyonun yapıldığı sinir dokusu, kişinin metabolizma hızı ve ilaçların dozu bu durumu uzatıp kısaltabilir. Özellikle alt çene sinir kısımlarında, daha derin enjeksiyonlarda uyuşukluk süresi 6 saat kadar sürebilir. Bu durum anestezik maddenin sinire daha yavaş dağılmasından kaynaklanır.

Diş uyuşukluğu ne zaman geçer? Uyuşma süresi 8-10 saati aşmasına rağmen dudak, dil veya yanakta halen hissizlik devam ediyorsa alışılmadık bir duruma işaret eder. Uyuşukluğun beklenenden uzun sürmesi; kullanılan anestezinin etkisinin uzaması, dolaşımı etkileyen ilaçlar, diyabet gibi hastalıklar ya da iğne yapılan bölgede oluşan morlukların siniri etkilemesiyle ilgili olabilir. Bu durumda diş doktoruyla temas halinde olmak kontrol görüşmesi ayarlamak temkinli bir davranış olacaktır. His kaybının kendiliğinden gittiği gözlemlense de sinirsel kalıcı zarar ihtimalini azaltmak adına uzman görüşü değerlendirmesi gerekir.

Diş Çekimi Sonrası Uyuşukluk Ne Zaman Geçer?

Diş çekimi sonrasında uygulanan lokal anestezi, ağrı hissini ortadan kaldırmak amacıyla kullanılır. Ancak bu anestezinin etkisi işlemden sonra bir süre daha devam eder. Diş uyuşukluğu kaç saatte geçer? Bu durum bireyin metabolizması, anestezi çeşidi ve verilen doza bağlı olarak değişebilse de 2 ila 4 saat sürer. Eğer bu uyuşukluk 6 saatten fazla sürüyorsa diş hekimine danışmak gerekir.

Diş dolgusu sonrası da benzer bir uyuşukluk durumu yaşanır. Dolgu sırasında uygulanan anestezi miktarı çekim sırasında uygulanandan daha azdır, bu yüzden uyuşukluk süresinin daha kısa sürmesi beklenir.

Diş uyuşukluğu geçmiyor ne yapmalıyım? Diş tedavisinin ardından uyuşukluk altı saati aşıyorsa özellikle bölgede hissizlik hâlâ sürüyorsa ya da yüzde karıncalanma, şişlik gibi durumlar gelişmişse mutlaka diş hekiminize başvurmalısınız.

Ağız uyuşukluğu devam ederken sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durmak, dil ve yanak gibi dokuların istemsizce zarar görmesini önlemek açısından önem taşır. Aksi halde, uyuşukluk nedeniyle hissedilmeyen sıcaklık, yanıklara ya da yumuşak doku zedelenmelerine yol açabilir. Bu yüzden anestezi etkisi tamamen geçene kadar temkinli davranmak gerekir.

Diş anestezisi ne zaman geçer? Diş tedavisi sırasında uygulanan lokal anestezik, ağrı kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılır. Anestezinin etkisinin ne kadar süreceği; kişinin bünyesine, dolaşım hızına ve uygulanan ilacın yapısına göre değişkenlik gösterebilir.

Diş Uyuşukluğu Ne Zaman Geçer?

Bu işlem sonrasında uyuşukluk hissi yaşanması geçici olarak normal bir durumdur. Ancak bazı durumlarda, uyuşukluk süresi uzayabilir ve rahatsızlık yaratabilir. Bu nedenle sürecin normalden uzun sürdüğünü düşünüyorsanız diş hekiminiz ile iletişime geçmek en doğru adım olacaktır.

Benzer İçerikler
Benzer İçerikler